Bästa platserna att besöka i Sverige

Sverige är ett avlångt land med omväxlande natur, från soldränkta åkrar i Skåne till höga berg och dalar i Jämtland. Sverige är också ett land som på riktigt har fyra årstider, när det är sommar är det varmt och på vintern kan det bli riktigt kallt. Därför ser många utlänningar Sverige som ett exotiskt land. Den här artikeln utgår från de fyra årstiderna med avsikt att presentera de bästa platserna tillgängliga.

Våren

Våren definieras enligt SMHI ha inträtt när temperaturen sju dagar i sträck har varit över 0 grader Celsius, men under maximalt 10 grader. Den meteorologiska våren kan dock inte börja förrän tidigast 15 februari. I allmänhet betraktas klassiska vårmånader vara mars, april och maj.

I Stockholm är det populärt att möta våren i Kungsträdgården för att bevittna körsbärsträden blomma ut. Det är populärt för såväl svenskar som utländska turister att fotografera den cerise färgen som präglar träden.

Sommar

Sommaren är den varmaste årstiden, och räknas enligt SMHI pågå när dygnsmedeltemperaturen varit över 10 grader Celsius i fem dygn i sträck. Detta gäller under förutsättning att en vår har föregått temperaturhöjningen. ¨

För såväl turister (och då främst tyskar) och semestrande svenskar är det populärt att uppleva den öländska sommaren. Öland erbjuder ett för Sverige exotiskt klimat och med en natur som kan likställas med en grekisk paradisö. Öland brukar dessutom toppa “Solligan” där antalet uppmätta soltimmar räknas per månad. Det är populärt att befinna sig på Böda Sand som är en fin sandstrand på norra Öland. Det har även gjorts en tv-serie om denna strand. Gillar man kungligheter och arkitektur kan man besöka Solliden. Borgholm är Ölands största ort och erbjuder många trevliga evenemang och tillställningar för såväl jetsetare som husvagnscampare.

Sverige brukar upplevas som vackrast på sommaren, och det är lätt att förstå varför. All lummig grönska gör att folk njuter mer av platser, speciellt i kustnära områden. Det blir fina kontraster och härliga foton.

Hösten

Hösten inträffar efter sommaren och är en tid för skörd och nederbörd. När “skogen står i brand” är den som vackrast. Denna metafor står för att löven ändrar färg till brunt, rött och gult för att sedan falla av grenarna. Umeå är en ort som det märks fort i att hösten nalkas. Alla planterade björkars löv ändrar färg och faller sedan ner på marken. Det är populärt att ta kort på lövträd under hösten, eftersom det i de flesta ögon är mycket vackert med blandade färger och kontraster.

Vintern

För att få uppleva den klassiska vintern ska man helst besöka Norrland. Det är mäktigt att bevittna bergen i Jämtland under vintern eftersom det ger en känsla av andakt och naturlig storslagenhet. Vintern i norr brukar också vara snörik och inbjuda till såväl lek som vintersport. Perfekt för dig som gillar att åka skidor eller att bestiga snötäckta berg. Vintern brukar vara längst av alla årstider åtminstone i Norrland, så det finns gott om tid för dig som turist att hinna besöka landsdelen uppe i norr.

Sverige har många pärlor att uppleva under alla årstider!