Tips på aktiviteter som passar att göra på natten under din campingtur

När du planerar en campingtur är det lätt att allt ditt fokus läggs på vad du ska hitta på under dagen. Hur långt du ska gå, vad du ska äta och några roliga aktiviteter som passar att göra på vägen. Men har du funderat på hur du ska spendera kvällarna och nätterna? Det finns mycket roligt att hitta på även när det har mörknat. Här är några tips.

Läs böcker och tidningar

Om du är själv kan du passa på att läsa någon av de där böckerna eller tidningarna som samlats i högar därhemma. Det här är din chans att verkligen koppla av och låta dig själv försvinna in i en berättelse. Om du campar tillsammans med andra kan ni läsa högt för varandra. Det är något som speciellt barn kommer att uppskatta, men det är en aktivitet som även passar vuxna. Glöm inte att ta med en lampa som passar bra till läsning!

Berätta historier för varandra

Att berätta spökhistorier är ju en klassiker, så googla efter några läskiga berättelser som du kan berätta när ni sitter ute i den mörka skogen. Om du är ute med din familj, och har mindre barn som inte är tillräckligt gamla för läskiga historier, kan du läsa sagoböcker eller varför inte själv hitta på en saga där ni har huvudrollen. Att vara ute och campa är ju ett äventyr för barn och du kan göra upplevelsen ännu mer speciell genom att hitta på en saga om det. Det kan bli ett minne för livet.

Upplev naturen i mörkret

Titta på stjärnorna, ta en promenad, eller, om vädret tillåter, ta en simtur. Allt känns annorlunda i mörkret och även om du inte är mörkrädd kommer spänningen av att känna dig lite extra utsatt ge dig en kick.

Ta med surfplattan eller smarttelefonen

Om du har 4G internet kan du spela lite mobilcasino, titta på en film eller lyssna på musik. Visst, vi spenderar redan mycket tid framför våra surfplattor och telefoner, men det är avslappnande att mysa framför dem och låta hjärnan vila lite.

Bräd- och kortspel

En kortlek tar inte mycket plats i packningen, så det är ett måste på varje campingtur. Om ni är ett gäng som gillar brädspel kan det vara värt att ta med ett sådant, även om det kan vara klumpigt att ha med. Att ha en hel kväll utan något annat att göra ger er gott om tid att verkligen hänge er åt spelet.

Lek lekar

Om ni är ett större gäng som är ute är lekar en kul aktivitet. Klassiker som charader, maffia och ett skepp kommer lastat passar att göra runt lägerelden. Även mer fysiska lekar fungerar om ni är lite kreativa. Hela havet stormar blir ännu mer utmanande om ni gör det med bara den öppna elden som enda ljuskällan. Eller varför inte köpa självlysande ringar och tävla i ringkastning. Den kan göras tillsammans med barn, eller som en dryckeslek för de vuxna.

Prata med varandra

Det är kanske det vi är sämst på idag, så passa på att ta tiden ni får tillsammans genom att verkligen prata med varandra.