Välkommen till Björkvattnet!

Björkvattnet.se är stället för dig som letar inspiration och tips på hur du bäst förbereder dig för vandring, camping och utomhusaktiviteter. Sverige har en fantastisk natur, den är vacker och varierande. Vi vill att fler ska hitta ut och uppleva den på nära håll.

Vi hoppas inspirera dig till att vandra och campa i Sverige. Komma nära naturen och ta en paus från vårt stressade samhälle samtidigt som du får frisk luft och rör på dig. Vandring och camping passar alla människor, eftersom det går att variera och anpassa i det oändliga.

Naturen är vacker, men den ska respekteras. Väderomslag, växter och vilda djur – det finns mycket som kan gå fel och om du befinner dig på otillgängliga ställen kan hjälpen vara långt borta. Därför är det viktigt att du läser på och förbereder dig på bästa sätt. Det kan vi hjälpa dig med!

Oavsett om du är nybörjare eller har lång erfarenhet av att vandra och övernatta ute i det vilda finns det något här för dig.

Om du planerar din första tur kan du ta hjälp av våra listor över vad du ska ha med dig i din packning och vad du bör tänka på under själva vandringen. Vad ska mitt första hjälpen-kit innehålla? Vilken utrustning bör jag ha med mig? Hur ska jag klä mig? Vi har svar på alla dina frågor!

Om du har stor vana av att vandra och campa och letar efter nya utmaningar så är Björkvattnet också stället för dig. Vi tipsar om vandringsleder och aktiviteter du kan hänge dig åt när du är iväg. Kanske kan du testa att lämna tältet hemma och sova under bar himmel? Eller skulle du vilja komma iväg med barnen? Även om det känns som om du har gjort det mesta finns det alltid nya saker att testa, se och göra.